Lapostető vízszigetelés: csináltassa meg még a tél beköszönte előtt!

lapostető vízszigetelés

Sajnos nem változtathatunk azon, hogy egyre közelít a tél. Igaz, hogy még bőven 20 °C feletti a hőmérséklet, ám már csak néhány hónap, és beköszöntenek a fagyok is. Ez előtt azonban jön egy esős időszak, amikor hetekig nem látunk majd mást, mint vizet mindenhol, és ha a tető nem tökéletes, akkor ezt a lakásunkban is megtapasztalhatjuk. A lapostető vízszigetelését tehát érdemes még ezen időszak előtt ellenőrizni, és ha valamit nem találunk rendben, akkor kijavíttatni a hibákat.

Az idei nyár nem a hosszan tartó szárazsága miatt marad emlékezetes, hiszen a június majdnem egészét az esőzések uralták, és július-augusztusban is voltak olyan hetek, amikor a strandolásról csak álmodozni lehetett. Ebben az időszakban kiderülhettek a lapostető vízszigetelésének problémái, de, ha nem történt sehol beázás, az nem jelenti azt, hogy minden rendben van. A szivárgások ugyanis a legtöbb esetben észrevehetetlenek, hiszen olyan apró sérüléseken, illetve repedéseken át jut be a víz, ami szabad szemmel észrevehetetlen. Viszont ezek a repedések gyorsan képesek tágulni, főleg a téli, fagyos időszakban, és ha nagyobb mennyiségű hó olvad el a tetőn, akkor “a gátak átszakadnak”, és azon kaphatjuk magunkat, hogy beázott a tető és csöpögnek a falak.

Éppen ennek elkerülése érdekében érdemes még most, a napsütéses időszakban alaposan átnézni a lapostető vízszigetelését, és ha valahol problémát tapasztalunk, azonnal felkeresni egy erre szakosodott vállalkozást, amely képes kijavítani a problémát, ezzel megelőzve a még nagyobb bajt. Abban az esetben, ha a probléma nem csak egy helyen jelentkezik, és tudható, hogy a lapostető vízszigetelése már meglehetősen öreg, érdemes lehet az egészet kicserélni, ami a problémák költségeit és a bosszúságot tekintve költséghatékony megoldás.

Amennyibe Ön is azt tapasztalja, hogy a lapostető vízszigetelésével kapcsolatban valamilyen probléma merült fel, forduljon hozzánk bizalommal! Elhárítjuk a hibát, és ha szükséges a komplett szigetelés cseréjét is ránk bízhatja. Ha kérdése lenne, vagy szeretne bennünket megbízni a feladattal, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!