Lapostető vízszigetelés

Jobb lesz, mint újkorában!

Nem kis bosszúságot szokott okozni, amikor szembesülünk vele, hogy otthonunk falain felütötte a fejét a penész, amely leggyakoribb esetben az átnedvesedett falaknak köszönhető. Ilyenkor nincs idő a tétlenségre, hiszen a penész és a salétromos fal rendkívül kártékony az egészségre, nem utolsó sorban pedig a ház biztonságát is veszélyezteti.

Ilyen esetben a megoldást a vízszigetelés javítása nyújtja, hiszen így azonnal orvosolni is tudjuk a probléma gyökerét.

A vízszigetelés javításának több féle módszere ismert, hiszen ahányféle ház, annyiféle megoldást találhatunk. Minden ingatlan területen más és más nedvességtartalommal találkozhatunk, a víztartalom pedig általában különböző sókkal van feloldva. Ennek a jelenségnek a következménye, hogy a rosszul szigetelt vagy szigetelés nélküli helyeken a víz felfelé áramlik a falon. A sókiválás következtében idővel a fal és a vakolat sótartalma egyre nagyobb lesz, ami az átnedvesedést és a vakolat minőségromlását okozza.

A vízszigetelés javítása során a célunk, hogy egy vízzáró, illetve vízhatlan szigetelést alakítsunk ki, így megakadályozva a későbbi beázást. A felhasznált magas színvonalú vízszigetelő anyagok biztosítják, a hosszútávú, teljes értékű szigetelést.

Ha Ön is mielőbb szeretné elejét venni az átnedvesedett falak kellemetlenségeinek, bátran lépjen velünk kapcsolatba!

Mikor van szükség a vízszigetelés javítására?

Több jele is van annak, amikor szükségessé válik a tetőszigetelés ellenőrzése és a vízszigetelés javítása. Habár némelyik jel ezek közül nagyon is egyértelmű, nem árt némi odafigyelés, hogy ne kerülje el a figyelmünket – ugyanis ha későn vesszük észre, sokszor már nem elég a javítás, komplett cserére lesz szükség.

Miből tudhatjuk biztosan, hogy vízszigetelés javításra van szükség?

  • Ha esőzések után a plafonon vizes folt kezd el terjedni. Ennél látványosabb jele talán nem is lehetne annak, hogy probléma van a tetővel, hiszen a legrosszabb esetben még az is előfordulhat, hogy szó szerint csöpög a plafonból a víz, ami nem csak kellemetlen, de az elektromos hálózat miatt veszélyes is.
  • A penészes, nedves falak szintén figyelmeztetnek bennünket a problémára. Ha a vizesedés a plafontól indul lefelé, az mindenképp egyértelmű jelzés.
  • A vízszigetelés javítás akkor is szükséges lehet, ha nagyobb viharok után a tetőn károsodást látunk – bár egyébként is érdemes a rendszeres átvizsgálás.

Ne essen kétségbe, ha kiderül, hogy probléma van a tetővel! Keressen minket bátran!

A fordított rétegrend előnyei

A tetőszigetelésnek többféle módja létezik, melyeket alaposan átgondolva érdemes dönteni a megfelelő beépítési eljárás mellett. Ahhoz, hogy a lakók teljes biztonságban és komfortosan tudják élni a mindennapi életüket otthonaikban, létfontosságú egy jól kialakított tető.

A fordított tetőszigetelési eljárás gyakori megoldás, hiszen számos előnnyel rendelkezik, amely biztosítja a hosszantartó védelmet. Ebben az esetben a vízszigetelés a hőszigetelés alatt található, ennek köszönhetően az időjárás viszontagságaitól és egyéb negatív behatásoktól védve helyezkedik el. A fizikai behatások közül az ultraibolya sugárzásnak sincs kitéve a vízszigetelés, így növelve a tető időtállóságát. Szükségtelen a párazáró igénybevétele, mivel a vízszigetelés a megfelelő párazárásról is gondoskodik, ami annak köszönhető, hogy a szerkezet páratechnikai szempontból nyitottan van kiképezve.

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot tetőszigetelés felújítása kapcsán, szakembereink a legpraktikusabb módszer alkalmazásával varázsolják újjá a tetőt!

Készüljön a télre tökéletes tetőszigeteléssel!

Habár a zimankós téli időjárás és a csontig hatoló hideg még nem köszöntött be, de rohamosan közelednek a fagyos éjszakák és a hűvös nappalok. A téli időszakra nem árt időben elkezdeni felkészülni, nehogy a félvállról vett karbantartási, felújítási munkálatok és a halogatás miatt kellemetlen meglepetések érjék. A tetőszigetelés felújítása és javítása is ezek közé a fontos és halaszthatatlan feladatok közé tartozik.

A rossz tetőszigetelés számtalan veszélyt rejt magában, amely veszélyek tél idején csak fokozhatják a bajt. A lapostető szigetelés esetében az elsődleges cél a csapadékvíz elleni védelem. A hó, havas eső, eső ilyenkor nagyobb terhelést jelent, a megnövekedett csapadékmennyiség komoly gondot okozhat egy elöregedett, tönkrement, kilyukadt vagy éppen túl sokat javított tetőszigetelés esetében. Ha a tetőszigetelés nem tudja ellátni funkcióját, és megvédeni az épületet a csapadék ellen, annak beázás, penész lehet a vége.

Előzze meg a bajt és gondoskodjon a lapostető szigetelés javításáról, felújításáról tapasztalt szakember segítségével!

Javíttassa vízszigetelését még a tél előtt!

Rengeteg házban lehet szükség a vízszigetelés javítására, ugyanis a nem megfelelő vízszigetelés jelentősen rontja az épület állagát és használhatóságát.

A nem kívánatos jelenségek könnyedén visszaszoríthatók a vízszigetelés javításával, például ha vizesedik a fal. A javító vakolatok fokozzák a falazat nedvességleadó képességét. A vízszigetelés javítása különböző eljárású lehet, például a fal felülete vagy belseje, a fal szerkezeti anyaga és technológiája szempontjából választhatjuk ezt meg

Hogy a víz mennyire nedvesíti az építőanyagokat, az függ a felületi feszültségtől és a szilikátfelületen fellépő adhéziótól. Az adhéziós nedvesedés azt jelenti, hogy a szilárd felület jobban vonzza a vízmolekulákat, mint azok egymást.

A vízszigetelést az alábbi dolgok befolyásolhatják:

  • a fal vastagsága
  • a nedvesség mértéke
  • a falazat anyagának minősége
  • a levegő hőmérséklete és nedvességtartalma
  • a fal tájolása

Jön a tél: Legyen jól szigetelő lapostető a feje felett!

Lassan beköszönt a tél, és ha nem szeretné, hogy a karácsonyi időszakban az ünnepi tennivalók mellett a beázott tető is a nyakába szakadjon, akkor kérje kiváló, szakképzett munkatársaink segítségét!

Tegye fel magának a kérdést: Mikor vizsgálták meg utoljára a tetőszigetelést? Milyen állapotban lehet a lapostető szigetelése? Ha ezekre a kérdésekre nem tud megnyugtató módon válaszolni, akkor Önnek szüksége van szolgáltatásainkra!

Sokan nem is tudják, mennyire fontos a tetőszigetelés felújítása, javítása bizonyos időközönként, pedig egy esetleges beázás az egész tetőszerkezetben károkat okozhat. A tetőszigetelés anyaga idővel magától is károsodik, ezen pedig a közelgő téli időjárás csak ronthat.

Tudjuk, hogy az ünnepek közeledtével a kiadások is nőnek, ezért megbeszélés alapján a vállalási összeg vonatkozásában részletfizetést biztosítunk.

További információkért bátran keresse fel munkatársainkat! Ha lapostető szigetelésről van szó, nálunk a legjobb helyen jár!

Szakszerű vízszigeteléssel kapcsolatban keressen minket bizalommal, garantált, hogy a falai nedvesedési problémái azonnal megszűnnek, és így hosszabb élettartamúak is lesznek!

Ha az olvadás csak bosszúságot hoz

A tél vége a legtöbb embernek öröm, hiszen végre hosszabbak lesznek a nappalok, nem kell vacogni, ha kilépünk az ajtón, ráadásul a kezdetben még gyönyörű, ám idővel egyre szürkébb és zavaróbb hótakaró is elolvad, alatta pedig zöld fű sarjadhat. Mindez persze csak addig igaz, amíg nem hoz az olvadás több bosszúságot, mint örömet.

Különösen fontos, hogy időben lépjünk, ha lapostető vízszigetelésének javításáról van szó! Ez a tetőtípus problémás lehet a rárakódott hóréteg miatt, hiszen az olvadás akár beázást is hozhat magával, ha nincs megfelelően karbantartva a szigetelés. A vízszigetelés javítására érdemes rendszeresen gondot fordítani, azonban ha már csak az olvadás után vesszük észre, hogy baj van, akkor sem szabad halogatni a szakemberek felkeresését, hiszen további bosszúságoktól kímélhetjük meg magunk, ha időben lépünk.

Amennyiben profi megoldásokra lenne szüksége, és szeretné, ha a következő tél nem beázással érne véget, akkor forduljon hozzánk bizalommal, és megoldjuk a vízszigetelés javítását!

Vízszigetelés javítás: Itt a jó idő, jöhet a javítás!

A plafonon vizes foltok jelentek meg egy nagyobb esőzés vagy vihar után? Nem győzik már szárítani a nedves falakat a szobában? A nagy hidegek után gyanús eltéréseket tapasztal a tetőn? Akkor valószínűleg eljött az idő a vízszigetelés javításához!

Fontos, hogy a csapadékvíz ellen a megfelelő védelemmel legyen biztosítva az épület és ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jó vízszigetelési és vízelvezetési rendszerre van szükség. Azonban lehet, hogy hiába tervezték meg jól a vízszigetelést az építkezésnél, egy idő után akkor is előfordulhat, hogy az anyagok elavulnak, a különböző elemek pedig a szélsőséges időjárási viszonyok miatt elmozdulnak. Jobb esetben ezeket a problémákat időben észrevesszük és időben megkezdődhet a vízszigetelés javítása. Vegye észre Ön is a jeleket, ne halogassa tovább tetőszerkezetének felülvizsgálatát vagy esetleges javítását, hiszen később rosszabbul járhat!

Amennyiben aktuális lehet Önnél a vízszigetelés javítása, keressen fel bennünket bátran megadott elérhetőségeink egyikén!

A tető vízszigetelésének fontossága

Az épületek megfelelő szigetelése meghatározó tényező. A jó hőszigetelés meggátolja, hogy az épület belsejében megtermelt hő gyorsan elszökjön a falakok, ablakokon, tetőn át, és ezzel csökkenthetjük fűtés számlánkat és növelhetjük a komfortérzetünket.

De a hőszigetelés mellett, fontos a háztetők vízszigetelése is. A tető építésénél többfajta kialakítás is megoldható, például csúcsos tető vagy egyenes tető. A vízszigetelés mindkét esetben szükséges, de egyenes tetejű házaknál talán még fontosabb. A különböző csapadékok, eső, hó a tetőre hullva feláztatják a borítást, ami így idővel elgyengül, majd a későbbiekben átereszti a vizet, ami káros hatással lehet a tetőszerkezetre és a belső térre. A csúcsos háztetőkről könnyen lefolyik a csapadék, így kevesebb kár keletkezhet, de az egyenes tetőknél felgyülemlik és pocsolyák alakulnak ki, ami még inkább átáztatja a tetőszerkezetet. Egyenes kialakítás esetében fontos odafigyelni a tető vízszigetelés állapotára és időközönként felújítani a nagyobb károk elkerülése miatt. Fontos, hogy a szigetelő cég megfelelő munkát végezzen, különben nem érhető el a hatásos védelem a csapadékok ellen.

Tetők vízszigetelésével kapcsolatban forduljanak hozzánk a tökéletes munka érdekében! További szolgáltatásaik felől érdeklődjön elérhetőségeinken!

Lapostető szigetelése jó áron!

A lapostető szigetelése hosszútávú befektetés, ezért a legjobb szigetelő anyagokat érdemes igénybe venni és célszerű szakértő kivitelező segítségét kérni. Bármilyen épületről van szó, nagyon fontos a jól szigetelt tető megvalósítása, mivel a szigeteléssel a lakóépületben, ipari létesítményben lévő értékeket, illetve magát az ingatlant védjük a beázások okozta károktól.

Ha a lapostető szigetelését megfelelően, az elérhető legjobb és legkorszerűbb anyagokkal végezzük, évtizedekig is kitarthat, és utána bizonyos időközönként elég csak felújítani, nem szükséges a teljes szigetelés cseréje. Ahhoz, hogy elkerüljük a beázásból adódó károkat, mindenképpen szükséges a tető időszakos ellnőrzése.

Természetesen a lapostető szigetelését a legbiztosabb profi szakembergárdára bízni, azonban az egyes cégek árai nagy mértékben eltérhetnek egymástól. Cégünk sokéves tapasztalattal rendelkezik lapostető szigetelésben, és igyekszünk azt a lehető legjobb áron elvégezni.

Ha Önnek is szüksége van a legjobb ár-érték arányú, profi lapostető szigetelésre, keressen bennüket elérhetőségeinken!

Kérjen díjmentes árajánlatot tetőszigetelés kivitelezésére!

Várjuk szíves megkeresésüket.
Tisztelettel:

Fazekas László ép.mérnök
ügyvezető
Aqua-Szig Bt.
Mobil: (20) 934 1490
E-mail: aquaszig@gmail.com