Tetőszigetelés

A tetőszigetelés állapota rossz, felújításra szorul? Mi megoldjuk! Tetőszigetelő szakembereink 15 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen vettek részt továbbképzéseken.

Természetesen rendelkeznek tűzgyújtási engedéllyel, a szükséges szakmai végzettséggel, valamint tűz-, és munkavédelmi oktatásban is részesültek.

Számunkra fontos, hogy szakmailag, emberileg a lehető legjobb tetőszigetelő kollegák végezzék Önöknél a szigetelési munkákat.

Várjuk ajánlat kérésüket, vagy szíves megkeresésüket.

Fazekas László ép.mérnök
ügyvezető
Mobil: (20)9341490
E-mail: aquaszig@gmail.com

Kérjen most díjtalan ajánlatot!

A tetőszigetelés folyamatáról

Tájékozatlannak érzi magát a tetőszigetelés témakörét illetően, és úgy érzi, nem tud dönteni, kivel végeztesse a munkát? Minőségi munkát szeretne, de nincs vele tisztában, milyen munkafolyamatok zajlanak le egy tetőszigetelés kiépítésekor? Bármilyen hasonló kérdésével forduljon hozzánk bátran, szakembereink örömmel adnak felvilágosítást!

Egy jó tetőszigetelés, akárhogy is nézzük, alapvetően kulcsfontosságú, és komoly tervezést, odafigyelést igénylő munka, amely során, ha csak egy munkafolyamatot hanyagul végeznek el, a szigetelés nem fogja betölteni a funkcióját, és a későbbiekben télen-nyáron problémát fog okozni.

Az alábbiakban rövid összefoglalót olvashat a tetőszigetelés technikáiról.

A lapostető szigetelése során alkalmazott réteg a bitumenes lemez. A bitumenről azt kell tudni, hogy fényvédő örleménnyel ellátott, kékesszürke anyag, amely nagy vízállósággal és tapadószilárdsággal rendelkezik, emellett remek vízszigetelő anyag. Először felkerül a födémre a párazáró réteg (ez csak újépítésű épület fedésénél szükséges), ez lehet filces bitumenlemez vagy bitumenlemez. Ezután jön a megfelelő vastagságú hőszigetelő réteg, amennyiben felújításnál ezt kérik. Végül pedig jön a vízszigetelés, bitumenlemezzel, amire kavicsterhelés kerül.

Keressen minket megadott elérhetőségeinken, és bízza ránk tetőszigetelését! Nem fog csalódni a minőségben!

Tipikus hibák tetőszigetelésnél, melyekről jó, ha tudunk!

Építkezik, és nem szeretné a véletlenre bízni a tetőszigetelést, csak azért, mert még járatlan a témában? Meglévő tetőszigetelésének állapota már érezhetően javításra szorul, netán kezdettől fogva nem volt tökéletes? Egy lapostetős szerkezetű ház esetében sok tényező közrejátszik ahhoz, hogy megfelelőnek lehessen mondani a szigetelés nyújtotta védelmet.

Védenie kell hő, pára, illetve csapadékvíz ellen, és a szigetelés több rétegből kell, hogy álljon: védő- és elválasztó réteg, szivárgó réteg, lejtést adó réteg. Utóbbi biztosítja, hogy a csapadékvíz ne álljon meg a felületen, komoly gondokat okozva ezzel a későbbiekben. Nagyon oda kell figyelni a hőszigetelő réteg vastagságára, hiszen ha azt elrontja a szakember, a külső és a belső tér közötti hő különbsége páralecsapódáshoz vezet, és bizony a fal penészesedésnek indulhat. További gyakori mulasztás tetőszigetelésnél a páraelzáró réteg és a csatornaszellőzők hanyag kivitelezése.

Mindez megelőzhető, ha a tetőszigetelő szakember jól végzi a munkáját, épp ezért érdemes olyan cégre bízni, ahol a szigetelést komoly átgondolás, és tervezőfázis előzi meg. Ebben az esetben tetőszigetelése mindenképpen megéri a befektetést, hiszen nem kell később súlyos összegeket kifizetni a hibák javítására.

Amennyiben Önnek is fontos, hogy minőségi munkát kapjon a pénzéért, forduljon hozzánk bizalommal!

Miért válasszuk a lapostető hőszigetelést? 1.

A lapostető szigetelése több szempontból is előnyös döntés minden ingatlan tulajdonos számára, hiszen ezzel a lépéssel nem csak funkcionális, de esztétikai szempontból is javíthatunk az adott ingatlan paraméterein.

Egyrészt a lapostető szigetelés előnyös lehet abban az esetben, ha a tetőre kertet vagy teraszt tervezünk. Ebben az esetben a szigetelés gondoskodik arról, hogy a víz ne jusson át a tetőn, de az optimális hővédelemről, fényvédelemről és mechanikai védelemről sem feledkezik meg.

A szigetelőanyagokat illetően a bitumenes szigetelőlemezek a legkedveltebbek és a legkedvezőbbek. A bitumenes szigetelőanyag használata elsősorban azt az előnyt rejti magában, hogy akár a tető bontása nélkül is elvégezhető a tetőszigetelés, felújítás.

A lapostető hozzáértő kezek segítségével és minőségi szigetelőanyagok felhasználásával ugyanolyan hosszú életű és kiváló minőségű lehet, mint a hagyományos magastető. Érdemes kihasználni tehát a benne rejlő lehetőségeket és a saját igényeinkhez igazítani azt.

Miért válasszuk a lapostető hőszigetelést? 2.

Ahogyan minden egyéb tetőszerkezetnél, úgy a lapostető esetében is igaz, hogy az épületből itt távozik a legkönnyebben és a leggyorsabban az energia. A lapostetők esetében célszerű két rétegben létrehozni a szükséges hőszigetelő vastagságot, így ezzel az eljárással akár 30 %-os energiamegtakarítás is megvalósítható, az épület pedig nem csak környzetbarátabb működésű lesz, de lakóira is kisebb anyagi terheket ró.

A lapostetők gyengepontja az UV sugarak, a jég-és a fagykárok elleni alacsony ellenálló képesség. Egy modern bitumenes lapostetőszigetelés például palazúzalékkal kombinálva hatékonyan gondoskodik arról, hogy a komfortérzetet ne rombolja a gyorsan felmelegedő tető és a kialakuló beázások. A lapostetők felépítéséből adódó hátrányokat a szigetelésen kívül a vízelvezetés kialakításával is tudjuk csökkenteni. Ezekre a feladatokra kizárólag profi szakemberek segítségét vegyük igénybe, és ne sajnáljuk az időt azok felkutatására.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és bízza tapasztalt szakemberre a lapostető javítását, szigetelését, korszerűsítését!

Miért fontos a minőségi tetőszigetelés?

Ha a tetővel gond van, az legtöbbször az egész házra kiható következményekkel jár. Szeretne Ön is spórolni? Nincs kedve felesleges idegeskedéshez? Akkor törődjön azzal, hogy megfelelő legyen a tetőszigetelés!

A tetőszigetelés több hasznos funkciót lát el, mint például a beázás megakadályozása vagy a hőszigetelés – azonban ahhoz, hogy ezeket maximálisan kihasználhassuk, arra van szükség, hogy a lehető legjobb minőségben készüljön el, hiszen ez garantálja, hogy sokáig alkalmas lesz betölteni a szerepét.

Éppen ezért érdemes minket választania, hogyha tetőszigetelésről van szó!

Szakembereink jelentős szakmai tapasztalattal bírnak és a legjobb tudásuk szerint készítik el a tetőszigetelést, hogy Önnek ne legyen gondja a csapadékkal, vagy éppen az elillanó meleggel. Kizárólag a legjobb anyagokból, maximális precizitással dolgozunk, hiszen fontos számunkra megrendelőink elégedettsége!

Amennyiben ajánlatunk felkeltette az érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken!

Lapostető szigetelés – Bízza profikra!

Jó pár évvel ezelőtt a lapostető kivitelezése nem volt olyan népszerű, mint a 60-as években, de mostanra, a modern építészeti stílus begyűrűzésével újra divatba jött, ugyanis ez a stílus magában hordozza az egyszerű, letisztult formákat, és a lapostető ezt biztosítja.

Elsőre azt gondolnánk, hogy a lapostető szigetelés egyszerű feladat, mivel közel sem igényel annyi alapanyagot és befektetett energiát, mint egy cseréptetős kialakítás, pedig éppúgy oda kell figyelni az anyagok minőségére és a szigetelés technikájára a lapostetők esetében is.

A lapostető szigetelésénél felhasznált anyagok közül a régebben gyakorta előforduló 3 rétegű kavicsolt lemezfedést hagyjuk el! Ez egy gyenge, sérülékeny anyag, ami nem biztosítja a fényvédelmet és páraszellőzési funkciókat, ezek következménye lehet a beázás. Lapostető szigeteléshez a bitumenes vastaglemezek ajánlottak, ezek erősítő réteget tartalmaznak, és modifikált bitumennel készülnek. Az erősítő rétegnek köszönhetően, ami lehet például üvegszál, az anyag ellenállóbb és rugalmasabb, a modifikált bitumen pedig a hőmérsékletre kevésbé érzékeny. A lapostető szigetelés általában kétrétegű, nem járható tetők esetében úgynevezett palazúzalék védi a napsugárzástól.

Ne fogjon hozzá könnyelműen a lapostető szigeteléshez, bízza szakértőkre a munkát!

Ellenőriztesse a tetőszigetelést még a tél előtt!

Ahhoz, hogy otthona téli energiafogyasztásának mértéke csökkenjen, nem csak a falak szigetelésére kell gondot fordítani, hanem a tetőszerkezetére is, hiszen a legnagyobb védelmet a tető biztosítja! A tél beállta előtt erősen ajánlott a tetőszigetelést ellenőriztetni annak érdekében, hogy ne keletkezzen kár egy nagyobb esőzés, vagy havazás során!

A tetőszigetelés ellenőrzését mindig kellő tapasztalattal rendelkező szakemberre bízza, aki bármilyen apróbb hibát is észrevesz, így még időben megakadályozhatja, hogy a későbbiekben beázzon otthona, vagy tönkremenjen a teljes tetőszerkezet!

Ha a tetőszigetelés ellenőrzéséhez még nem talált megfelelő szakembert, keressen minket bizalommal! Több éves tapasztalattal rendelkezünk e téren, így biztos lehet benne, hogy minőségi szolgáltatás keretein belül elvégezzük a szigetelés vizsgálatát és az esetleges karbantartási munkálatokat!

Kollégáink készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére, keressen fel minket még a tél előtt!

Mikorra időzítsük a tetőszigetelés javítását?

Természetesen, ha megsérült a tető szigetelése, akkor mielőbb érdemes megjavíttatni. Vannak azonban olyan esetek, amikor nincs kifejezett sérülés, csak már elvékonyodott, elöregedett, és emiatt szorul javításra. A régi, elöregedett tetőszigetelést általában a tél igencsak megviseli, hiszen ha egy kis résen bejut a víz, és ott megfagy, akkor még nagyobb problémát okoz.

A tél elmúltával nem kell sok idő, hogy megjelenjenek a zivatarok, tavaszi felhőszakadások, amik előtt bizony érdemes felkészülni, és tetőszigetelő szakember segítségét kérni. Sajnos, ha ilyenkor egy kis sérülés van a szigetelésben, abba nagyon könnyen belekap a szél, letépve bizonyos részeit, illetve egy esetleges jégeső is tovább rontja a helyzetet. Ilyenkor nem csak a beázással kell megküzdenünk, hanem sajnos arra is számítani kell, hogy a hiba javítása több időbe fog telni és nagyobb anyagi vonzattal is jár.

Az Ön házán sem tökéletes már a szigetelés? Ha megbízható tetőszigetelő szakembert keres, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, és várja esőbiztos tetővel a zivatarszezont!