Lapostető szigetelés

Az 1960-es évek végén kezdett tért hódítani a lapostető szigetelés, mivel költség takarékosság miatt mellőzték a szokásos cserepes, palás magastetők építését. Az épületeket fölülről vízszintesen zárták le, megspórolva a drága faszerkezeteket és cserépfedést Ez a 70-es végén, a paneles építkezés fölgyorsulásával már tömeges méreteket öltött. Ezeket a tetőket lapostető szigeteléssel látták el. Ezek a szigetelések a mai ismereteinkkel korszerűtlenek ma már, elhasználódtak, kiszolgálták idejüket. Repedeznek, hólyagosodnak, beáznak…

Ön is ilyen épületben lakik? Ha igen, akkor megérett ezen szigetelő réteg felújítása korszerű anyaggal, mely hosszú távra biztonságossá teszi a tető szigetelését.

A vidéki házak esetében is érdemes gondoskodni a lapostető szigetelésről!

Sajnos sokan hajlamosak elhanyagolni vidéki házukat, mert sajnálnak rá pénzt költeni, pedig ezek az épületek a legtöbb esetben kiváló adottságokkal rendelkeznek. Vannak ráadásul olyan dolgok, amiket nem szabad elhanyagolni, mert hosszú távon akár az ingatlan szerkezete is károsodhat. Ilyen a lapostető szigetelés is: ha az épület az 1960-as, 70-es években épült, akkor szinte biztos, hogy szükség lenne a lapostető szigetelés felújítására, ugyanis ennyi idő alatt mindenképp elöregszik a szigetelés, illetve azóta már jóval hatékonyabb technológiák is rendelkezésre állnak.

A vidéki házakat egy időben spórolás céljából előszeretettel építették lapos tetővel, amit természetesen le is szigeteltek az akkori módszerekkel. Azonban az idők során a lapostető szigetelésének számtalan megpróbáltatáson kellett átesnie: károsíthatta jégeső, szélvihar, de számolnunk kell azzal is, hogy nyáron akár 50 fokra is felforrósodhat a tető.  Sajnos, ahol egyszer megsérült, ott könnyen válik egyre súlyosabbá a helyzet, mivel a víz beszivároghat, és idővel elkerülhetetlenné válik a penészesedés is. A lapostető szigetelését érdemes rendszeresen ellenőrizni, ha pedig sérülést észlelünk rajta, akkor mielőbb hívjunk szakembert! Ha már több helyen is rossz állapotú a szerkezet, akkor mindenképp érdemes az egész lapostető szigetelés felújítása mellett dönteni, aminek köszönhetően hosszú időre megszabadulhatunk a problémától.

A tető állapota természetesen az ingatlan belső hőmérsékletére is nagy hatással van.  Ennek a régi vidéki házakban különösen nagy jelentősége lehet, hiszen itt gyakori a fával, illetve gázzal való fűtés, aminek a költsége igen magas. Megfelelő lapostető szigeteléssel ezen sokat lehet spórolni, ráadásul a bent tartózkodás is kellemesebb lesz.

Amennyiben kérdése lenne a lapostető szigeteléssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken! Forduljon hozzánk még ma, és kérje ajánlatunkat vidéki háza lapostető szigetelésének felújítására!

A lapostető szigetelés panelházak esetén sem elhanyagolható!

A panelházak többsége az 1970-es években épült, de vannak még ennél is régebbi panel lakótelepek. Annak ellenére, hogy 40-50 éves épületekről beszélünk, a vizsgálatok azt mutatták, hogy a szerkezetük nagyon jó állapotú. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükségük egy kis renoválásra, ha azt szeretnénk, hogy ez a továbbiakban is így maradjon. Az állagmegőrzésnek egy fontos lépése a lapostető szigetelés.

A hosszú évek alatt a panelépületek lapostető szigetelése bizony jelentősen leromlott. Az időjárás viszontagságai, a nagy hőingadozások és maga az idő múlása is nyomot hagyott rajtuk, ezért már nem képesek megfelelően betölteni a funkciójukat. Sajnos, ha a tető akár csak egy helyen is elkezd beázni, a víz bejut az épület szerkezetébe, az hosszú távon óriási károkat okoz. Ráadásul ez nem is feltétlenül válik azonnal észrevehetővé, sokszor csak akkor derül rá fény, amikor már a felső lakások kezdenek beázni. Ilyenkor már nem csak a lapostető szigetelésével kell foglalkozni, hanem a javítással is, a károk elhárításával. Ez jelentősen megnöveli a költségeket és a munka idejét, az okozott kellemetlenségekről nem is beszélve.

A panelházak lapostető szigetelését érdemes mielőbb szakértővel ellenőriztetni. Amennyiben a szakember hibát észlelt, azt célszerű mielőbb kijavíttatni. Vannak olyan sérülések, amik javíthatóak, azonban bizonyos szint után már jobban megéri az egész lapostető szigetelését kicseréltetni. Ebben az esetben is igaz a mondás, miszerint sok kicsi sokra megy: a sok, kisebb javítás hosszú távon jóval többe kerül, mint egy egyszeri, komolyabb beruházás. A lapostető szigetelés ráadásul nem csak a beázást akadályozza meg, hanem lakások ideális hőmérsékletét is segít megőrizni télen és nyáron egyaránt. Ennek köszönhetően csökken a fűtésszámla, valamint a klímát is kevesebbszer kell bekapcsolni.

Amennyiben kérdése lenne a panelházak lapostető szigetelésével kapcsolatban, keressen fel minket bizalommal, munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről!

Lapostető szigetelés: Néhány alapvető dolog, amit érdemes tudnia

A lapostető kiváló lehetőséget nyújt tetőteraszok, kis kertek kialakítására. Így akár a város közepén építhetünk magunknak egy apró zöld oázist, ahová elbújhatunk a kíváncsi szemek elől. Ehhez minőségi tetőszigetelés szükséges, mégpedig olyan szigetelőanyagból, ami biztosítja a beázás elleni védelmet és egyben a jó hőszigetelést is.

Az egyik legismertebb lapostető szigetelőanyag a bitumenes lemez. Ez az anyag az évek során számos újításon keresztülment, így ma már kedvező tulajdonságokat biztosít a felhasználók számára. Erősítő réteget kapott, amit általában üvegszállal pótolnak, így a szigetelőanyag rugalmasabb, ellenállóbb és a hőmérséklettel szemben is kedvezőbb tulajdonságokat produkál. A lapostető szigetelés kétféleképpen történhet, egyenes és fordított rétegrenddel. Az előbbinél a hőszigetelés a vízszigetelés alatt helyezkedik el, a másodiknál pedig fordítva.

A lapostető szigetelés mindenképpen tapasztalt szakemberek segítségét igénylő feladat, Ön se fogjon bele meggondolatlanul, hanem bízza ránk a kivitelezést! Keressen minket bizalommal, és érdeklődjön a részletekről!

A lapostetős szigetelés védelmében röviden

Nemrégiben a lapostető fogalma még sokakban negatív asszociációkat ébresztett: beázó mennyezetek és rossz hőszigetelésű lakások jutottak eszünkbe. Az igazság azonban az, hogy napjainkra a lapostető szigetelés technológiája rengeteget fejlődött, és amennyiben jó szakemberre bízzuk a munkát, nem kell tartanunk a kellemetlenségektől.

Lapostető mellett elsősorban akkor érdemes dönteni, ha azt a területet kihasználjuk, például teraszként. Ezzel sokat emelhetünk az épület esztétikai értékén. Hazánkban nagyon sok irodaház, iskola, raktár és lakóház épül lapostetővel, melyek fedését kikezdte az idő, és erősen karbantartásra szorulnak. Ez ma az úgynevezett bitumenes szigetelőlemezekkel könnyedén, komolyabb bontás nélkül megoldható. Ennek ellenére a felújítás kapcsán sokszor felmerül, hogy a lapostetőt inkább magastetőre cserélnék, mert tartanak annak tartósságától. Holott jó minőségű szigetelőanyagok használatával, és tapasztalt, precíz szakemberek segítségével nagyon jó eredményeket érhetünk el!

Amennyiben nem spórolunk a lapostető szigetelésén, és megbízható szakemberekre bízzuk a kivitelezést, nincs mitől tartanunk, csak az előnyöket élvezhetjük. Ha Ön is minőségi munkát szeret kapni a pénzéért, forduljon hozzánk bizalommal!

A lapostetős szigetelés védelmében röviden

Weboldalunkon kísérletet teszünk rá, hogy az emberek jól kiaknázható lehetőségként, ne pedig reménytelenül rossz megoldásként tekintsenek a lapostetőre. Sikerült felkeltenünk érdeklődését a jó minőségi lapostető szigetelés kiemelkedő fontosságáról? Az alábbiakban további fontos kérdésekről írunk a lapostető szigetelés technológiájával kapcsolatban – röviden, közérthetően, laikusok számára.

A lapostetők szigetelésének elemei hasonlóak a tetőtér beépítéséhez. Két eljárást különböztetünk meg alapvetően: az egyik az egyenes rétegrend. Ebben az esetben a hőszigetelés a vízszigetelés alatt helyezkedik el. A másik a fordított rétegrend, ekkor a hőszigetelés van felül. A lapostető funkciójától függ, milyen eljárást alkalmazunk; a fordított kevésbé vastag, így teraszok kialakításánál előnyösebb lehet. A párát párazáró fóliával vezetjük el, a vízszigetelés felett fagyálló hőszigetelő anyag helyezkedik el, a felett pedig burkolat.

További kérdéseivel forduljon bizalommal szakembereinkhez, keressen minket megadott elérhetőségeinken!

Érdekességek a lapostetők szigeteléséről

Szerencsére már a múlté az a negatív vélekedés a lapostetőkkel kapcsolatban, hogy könnyedén beáznak, illetve nem szigetelnek jól − köszönhetően annak, hogy a technikai lehetőségek hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. A lapostető általában a panelházak kiváltsága, de sok esetben lakóházakon is megtalálhatjuk – az utóbbi esetben akkor érdemes emellett döntenünk, ha ki is használjuk a kapott teret.

A lapostető legnagyobb ellensége a csapadék, tehát a jég, hó és a köd, így ennek megfelelően elengedhetetlen a minőségi lapostető szigetelés biztosítása.

A lapostető szigetelés készítésénél két fajta eljárást különböztetünk meg. Az első az egyenes rétegrend, amelyben a hőszigetelés a vízszigetelés alatt helyezkedik el, a másik eljárás a pedig a fordított rétegrend, amely esetében a hőszigetelés van felül. A lapostető szigeteléshez jó anyagválasztás, illetve tapasztalt szakember szükséges – ha ez a kettő megvan, akkor garantált a hosszantartó hatás.

Ha Ön sem szeretné a szigetelését a véletlenre bízni, forduljon hozzánk!

A lapostetők szigetelése és a vízelvezetés

A lapostető megfelelő szigetelése létfontosságú, mivel számos környezeti hatásnak van kitéve (UV-sugárzás, szél, porerózió, hőtágulás, csapadék), és ezért is szükséges a tető megóvásának érdekében gondoskodnunk a vízelvezetésről is.

A lapostető szigetelés készítésekor fokozottan ügyelnünk kell az ideális dőlésszögre, hogy a felületet ért csapadék maradéktalanul a lefolyóba kerülhessen, és ne álljon meg a tetőn.

A vízelvezetés két fajta módon történhet:

  • A külső elvezetés esetében a víz az épületen kívül, az ereszcsatornán vagy az attikán folyik el.
  • A belső vízelvezetés során a víz belül folyik el. Ebben az esetben a hangszigetelésre kiemelten figyelnünk kell, továbbá a dugulások keletezésekor ideális, ha a lefolyó könnyedén hozzáférhető helyen van.

Ha megtörtént a lapostető szigetelés, és víz elvezetését is biztosítottuk, fontos, hogy a későbbiek során se hanyagoljuk el a tető karbantartását, hiszen odafigyeléssel megnövelhetjük a tető élettartamát.

Lapostető szigetelés kapcsán forduljanak hozzánk bizalommal!

Az egyhéjú melegtetők páratechnikája

Ha a páratechnikai méretezés megfelelő, akkor megelőzhetőek a hibaforrások a tetőszerkezet esetében.

Az egyhéjú melegtetők páratechnikai kérdéseiben számos tényező játszik szerepet. Meghatározó a tetőszerkezet alatti tér légállapota, a teherhordó födém anyaga és a hőszigetelés jellege. A hőszigetelés lehet kemény hab vagy szálas anyag.

A lapostető szigetelések felépítését több tényező határozza meg. Ha alacsony a relatív légnedvesség és a hőmérsékleti tartomány, akkor a párazáró réteg bizonyos esetekben elhagyható, főleg szálas anyagból készült hőszigeteléskor. A tetőszigetelés átlyukasztása páraszellőző csonkokkal hibaforrásként szerepelhet, hiszen minden áttörés kockázatot jelent. A gőznyomás levezetésnél szükség van a gőznyomást kiegyenlítő rétegre. Külön gőzzáró réteg és szellőztetés nem minden esetben szükséges, ha a csapadékvíz elleni szigetelés jó páraáteresztő tulajdonsággal bír és olyan filcréteg helyezkedik el, ami megfelelő légtérfogatú.

A minőségi, szakszerű lapostető szigetelésnek tehát fontos alapja a megfelelő páratechnika. Ha Ön is szeretne szakszerű lapostető szigetelést, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az egyhéjú melegtetők szerkezete

A tetőszigetelésben a hazai és külföldi szokások bizonyos mértékben eltérőek. Alábbi rövid összefoglalónkból erről tájékozódhat.

A szerkezeti részletek kialakításánál a tetőszigetelések szegélyezése, valamint a csatlakozási és áttörési részletek sok hibaforrást rejthetnek magukban, azonban a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kiküszöbölhetőek ezek a problémák.

Hazánkban a lapostető szigetelés kivitelezése a szegély menti lehatárolásnál attika fallal történik. Az attika alkalmazása attól függ, hogy milyen éghajlati viszonyok és építészeti megfontolások indokolják. A síkpárkánnyal határolt melegtetők esetében a hőszigetelés mértékére figyelni kell az esetlegesen bekövetkező eljegesedés miatt. Ha eljegesedés alakul ki, akkor a vízelvezető rendszerben, a homlokzati szerkezetben és a csapadékvíz elleni szigetelésben károk keletkezhetnek, ami meghibásodáshoz vezet. A szerkezeti dilatációt a lapostető szigetelésnél a teljes rétegrendszerrel követni kell.

Ha professzionális lapostető szigetelésben gondolkodik, bátran forduljon hozzánk!

Beázott a tető? Van megoldás!

Az első beázások legtöbbször nagy viharok vagy a hóolvadás időszakában szoktak megtörténni, és nem is mindig vehetőek azonnal észre. Amikor már nagy a baj, akkor a plafonon terjeszkedő vizes folt mellett akár még az is előfordulhat, hogy szó szerint becsöpög a szobába a víz.

Ne várja meg, hogy ez történjen, hiszen az elektromos kábeleknél veszélyforrás is lehet a beázás! Gondoskodjon inkább időben a vízszigetelés javításáról!

Hiszen ha beázik a tető, az nem jelenti azt automatikusan, hogy az egész szigetelést ki kell cserélni, lehetőség van a vízszigetelés felújítására is. Éppen azért, hogy ne kelljen nagyobb összegeket költenie a munkára, jó, ha megfelelő időközönként ellenőrizteti a lapostetőt, így a vízszigetelés javítási feladatok rendszeresen elvégezhetőek, ezzel jelentősen megnövelve a teljes szigetelés élettartamát.

Keressen minket bizalommal, ha szükségessé válik a vízszigetelés javítása! Szakembereink segítségével a munka gyorsan és szakszerűen lesz elvégezve, Önnek pedig nem kell tartania a beázástól!

Tudnivalók a szigetelőrétegekről

A lapostetők vízszigetelése megakadályozza, hogy a csapadék károkat okozzon a tető szerkezetében. A többrétegű vízszigetelés legalsó rétege maga az aljzat. Ennek szakszerű előkészítése szavatolja, hogy a tető szigetelése a későbbiekben se okozzon problémát és a rendeltetésének megfelelően működjön.

Az aljzatból el kell távolítani a bennrekedt nedvességet, ez többnyire perforálással történik. A tető lejtése pedig akkor ideális, ha 2,5 % körüli értéket mutat.

Az aljzatra kerül a bitumenes szigetelő lemez, amit a páraszellőző követ. A páraszellőző feladata a bejutott nedvesség eltávolítása. Ennek hiánya gőzhólyag képződést eredményez a szigetelés alatt és megrövidíti annak élettartamát.

Szükséges még kiegészítő hőszigetelő réteg lefektetése is, ennek vastagsága átlagosan 16-18 cm, ami az energetikai és állagvédelmi követelményekhez igazodik.

Végül legfelülre kerül a bitumenes vízszigetelő lemez, amit célszerű modifikált bitumenből kivitelezni. A palaőrleményes bevonat is ajánlott, mert ez véd az UV sugárzástól és a felmelegedéstől is.

Forduljon hozzánk bizalommal és tudjon meg többet a lapostetők vízszigeteléséről!

Milyen előnyökkel jár a lapostető szigetelés?

Terasztetős családi ház, zöldtető, ipari létesítmény és társasház: mi bennük a közös? Mindegyik épület – nagyrészt – lapostetővel rendelkezik, ám egy lapostetőnek egyedi szigetelésre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő védelmet kapjon az időjárás kellemetlenségei ellen. Egy minőségi alapanyagokból készült, jól megválasztott lapostető szigetelés akár 20 évig is szolgálja és védi az épületet, a felújítást követően pedig ismét hosszú ideig, akár újabb 20 évig képes ellátni feladatát.

A minőségi lapostető szigetelés képes hosszú ideig megtartani hőszigetelési képességét, így odabent, az épületben, mindig ideális a klíma, a fűtés által generált meleg pedig nem szökik ki a tetőn keresztül. A szigetelés ezen felül vízzárást is biztosít, így a tetőn összegyűlő csapadék nem tud leszivárogni az alsóbb rétegekbe, vagyis nem történik beázás. A jó lapostető szigetelés nemcsak a csapadék, de az UV sugárzás ellen is védelmet nyújt, így biztosítva a teljes körű védelmet!

Forduljon hozzánk bizalommal és válassza a minőséget!

Lapostető szigetelés – Bízza profikra!

Jó pár évvel ezelőtt a lapostető kivitelezése nem volt olyan népszerű, mint a 60-as években, de mostanra, a modern építészeti stílus begyűrűzésével újra divatba jött, ugyanis ez a stílus magában hordozza az egyszerű, letisztult formákat, és a lapostető ezt biztosítja.

Elsőre azt gondolnánk, hogy a lapostető szigetelés egyszerű feladat, mivel közel sem igényel annyi alapanyagot és befektetett energiát, mint egy cseréptetős kialakítás, pedig éppúgy oda kell figyelni az anyagok minőségére és a szigetelés technikájára a lapostetők esetében is.

A lapostető szigetelésénél felhasznált anyagok közül a régebben gyakorta előforduló 3 rétegű kavicsolt lemezfedést hagyjuk el! Ez egy gyenge, sérülékeny anyag, ami nem biztosítja a fényvédelmet és páraszellőzési funkciókat, ezek következménye lehet a beázás. Lapostető szigeteléshez a bitumenes vastaglemezek ajánlottak, ezek erősítő réteget tartalmaznak, és modifikált bitumennel készülnek. Az erősítő rétegnek köszönhetően, ami lehet például üvegszál, az anyag ellenállóbb és rugalmasabb, a modifikált bitumen pedig a hőmérsékletre kevésbé érzékeny. A lapostető szigetelés általában kétrétegű, nem járható tetők esetében úgynevezett palazúzalék védi a napsugárzástól.

Ne fogjon hozzá könnyelműen a lapostető szigeteléshez, bízza szakértőkre a munkát!

Miért döntsön tapasztalt tetőszigetelő mellett?

Az épület szerkezetének szempontjából elengedhetetlen, hogy a tető megfelelő szigeteléssel rendelkezzen, ugyanis a beázás okozta károk helyreállítása csak jelentős anyagi ráfordítással valósítható meg. Ahhoz, hogy ez ne következzék be, már a kivitelezés előtt profi tetőszigetelőt kell keresnie, így biztos lehet benne, hogy nem származik anyagi hátránya a munkálatok után!

Egy profi tetőszigetelő mindig hosszú távon gondolkodik, vagyis ügyfelei számára olyan megoldásokat kivitelez, amelyeknek köszönhetően éveken át nem kell a szigetelés állapotával foglalkozni, ehhez pedig minőségi alapanyagokat és korszerű technikákat alkalmaz! Aki tetőszigetelőként dolgozik évek óta, tisztában van vele, hogy a minőségi szolgáltatáshoz állandóan fejlődnie, képeznie kell magát, ezért folyamatosan tájékozódik a legújabb technikákról, alapanyagokról, ezáltal korszerű, tartós szigetelést ad át ügyfeleinek!

Ha ilyen tapasztalt, ügyfélbarát tetőszigetelőket keres, jó helyen jár! Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Tartós lapostető szigetelés okosan megválasztott anyagokkal!

A lapostetők szigetelése ma már biztonságos és tartós módon kivitelezhető. A siker kulcsa a minőségi alapanyagokban, a korszerű technológiákban, na és persze a megbízható szakemberek hozzáértő munkájában keresendő. A lapostetőnek meg voltak a maga gyengeségei, hiszen híresen beázásra hajlamos konstrukcióról van szó, aminek könnyű elrontani a vízszigetelését. Egy profi mesterember azonban képes ezeket az akadályokat áthidalni.

Korábban a lapostetők szigetelésének fényvédelméhez gyöngykavicsot alkalmaztak. Aki tájékozott, az tudja, hogy a gyöngykavics közel sem rendelkezik ehhez ideális tulajdonságokkal. Nem elégséges az a fényvédelem, amit biztosít, és ha lekopik a felületről, az UV sugárzás tönkreteszi a szigetelést, így a tető könnyen beázik. Nem véletlen, hogy a gyöngykavicsot ma már korszerűbb anyagokkal helyettesítik.

A lapostető szigetelést nagyszerűen lehet kivitelezni minőségi bitumenes lemezzel, az eredmény pedig ellenálló, mégis jól alakítható, megerősített szigetelő anyag, ami bizonyít az évek múlásával.

Válasszon olyan tetőszigetelőt, aki nem hibázik!

A lapostetők utólagos felújítására szükség lehet akkor, ha a tetőszigetelést már eleve hibásan kivitelezték. Nem érdemes tovább várni, ha a hibák és az azzal járó negatívumok már kiütköztek, hanem minél előbb profi tetőszigetelőt kell hívni.

Gyakori hiba  a tetőszigetelés során, hogy a felkészületlen kivitelező rosszul választ anyagot, illetve úgy gondolja, a legolcsóbb alapanyag is megfelelő lesz. Ilyen az oxidbitumenes lemez, vagy az üvegfátyol-betétes, homokhintésű lemezek is.

Ha a tetőszigetelő nem felkészült, nemcsak az anyagválasztásnál véthet hibákat, hanem a tervezésnél, illetve a tetőszigetelés kivitelezésnél is. Előfordulhat, hogy a lemezek rögzítése hanyagul történik, így azokat egy nagyobb vihar, vagy széllökés könnyedén felszakítja. Az elrettentő példák sora gyakorlatilag végtelen, de jó hír, hogy van segítség.

Keressen meg minket bizalommal, ha lapostető szigeteléséhez, illetve annak javításához, felújításához van szüksége valóban profi és szakmailag hozzáértő tetőszigetelőkre! Kérjen árajánlatot feltüntetett elérhetőségeink egyikén!