A tető hőszigetelés a lapostetők esetében is fontos!

A hőszigetelés fontosságát ma már talán senkinek sem kell ecsetelni, hiszen lépten-nyomon láthatunk olyan, régebben épült házakat, amelyekre épp felhelyezik a régóta esedékes hőszigetelést. Ez nem csak a falakon, de a tetőn is szükséges, és nem csak a sátortetős házaknál, de a lapostetők esetében is. A tető hőszigetelésére egyetlen igazán lényeges indok létezik, a magyarázat pedig a termodinamikából érkezik.

A meleg levegő felfelé száll – ez a fizikai törvény még az általános iskolában rögzül az emberek fejébe -, a felfelé szálló meleg levegő helyére pedig hideg levegő áramlik, ami nagy léptékben a szelet okozza. Kis léptékben ugyanez játszódik le egy ingatlanban is, csak annyira lassan, hogy nem érzékeljük a levegő áramlását – feltéve, hogy a nyílászárók szigetelése jó állapotban van. A tető hőszigetelésére azért van szükség, hogy a felfelé szálló meleg levegő ne távozzon el a plafonon keresztül, de ha ez még nem is lehetséges, akkor se adja át a hőenergiáját a födémnek, hűtve ez által a teret. A tető hőszigetelése ezt hatékonyan képes megakadályozni, így a lakás hőmérséklete közel állandó maradhat. Nyilvánvalóan ez a téli időszakra vonatkozik; lássuk, mi a helyzet nyáron!

A termodinamika törvényei nyáron sem változnak, azonban a körülmények igen: ilyenkor a hűvös levegőt kell bent tartanunk, a forróságot pedig kizárnunk. A tető hőszigetelése ebben az esetben csupán annyit tesz, hogy megakadályozza a födém felhevülését, ami nyaranta képes úgy viselkedni, mint egy kemence, azaz felhevül, majd nagyon sokáig meleg is marad, sugározva azt a lakótérbe. Aki aludt már nyáron, egy olyan lapostetős ház legfelső emeletén, ahol nem volt tető hőszigetelés, az nyilván tudja, miről beszélünk, a többiek pedig örülhetnek, hogy ezt nem kellett még soha megtapasztalniuk.

Amennyiben Ön is olyan házban él, ahol a lapostető hőszigetelés nélkül áll, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk elkészíti a tető hőszigetelését, és egyúttal a vízszigetelést is felújítjuk, így a ház nem csak a hőháztartás szempontjából korszerűsödik, de a vízszivárgástól is maximálisan védett lesz. Ha kérdése lenne, vagy szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Lapostető szigetelés: az utólagos hőszigetelés módjai

A lapostetők utólagos hőszigetelése minden ingatlantulajdonos számára ajánlott, aki szeretné modernizálni a tető elavult szigetelését, növelni az ingatlan értékét és gondoskodni az ideálisabb körülményekről. Az utólagos szigetelés kétféle lehet, attól függően, hogy a lapostető vízszigetelése milyen állapotban van.

Az egyik lehetőség a lejtésképzés nélküli hőszigetelés, ez esetben a vízszigetelés lejtésviszonyai megfelelőek és nincs szükség teljes vagy részleges cserére. A hőszigetelő anyag általában extradurált polisztirolhab, de ennek kivitelezése egyáltalán nem időigényes. Magasabb költségekkel ugyan biztos, hogy számolni kell, de a befektetés hosszú távon megtérül, mivel a szigetelés élettartama és minősége megnő.

A másik lehetőség a lejtésképzéssel történő utólagos hőszigetelés, ennek a munkának a során többféle megvalósítás is lehetséges annak kivitelezésére, hogy a tető szigetelő rétegei megfelelő lejtést kapjanak. Előnyös megoldás lehet a leterheléses rögzítés, mert ez száraz technológiával és gyors munkával jár.

Többet szeretne megtudni? Forduljon hozzánk bizalommal, és tudjon meg többet az utólagos lapostető szigetelésről!

Lapostető szigetelés: utólagos hőszigetelés

A lapostetők szigetelése egyértelmű előnyt jelent az érintett ingatlantulajdonosok számára, ám a néhány évtizeddel ezelőtt épült ingatlanok esetében ez korántsem volt egyértelmű. Ezekben az években silányabb minőségű hőszigetelő anyagokkal dolgoztak, vagy mára a szigetelés egyszerűen csak elöregedett. Ma már ezeknek az ingatlanoknak, illetve lapostetőknek is könnyedén megoldható az utólagos hőszigetelése.

Forduljon hozzánk bizalommal, és mi gondoskodunk arról, hogy az Ön ingatlanának lapostetője is korszerű legyen! Utólagos lapostető hőszigeteléssel modernizálhatja az ingatlan szigetelését, optimalizálhatja az energiafelhasználását, csökkentheti a feleslegesen elpazarolt fűtési energia mennyiségét és javíthatja a komfortérzetet is.

Az utólagos lapostető szigetelést mindenkinek ajánljuk, aki szeretné ingatlana minőségét pozitív irányba mozdítani, és nem utolsó sorban annak értékét is növelni. Amennyiben meggyőztük, csak keressen minket árajánlatért elérhetőségeinken!

Nem minden rossz, ami lapostető!

A lapostetők nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, mivel gyakran megesik, hogy a tulajdonosok a rossz hőszigetelésből és az elégtelen vízszigetelésből adódó negatív következményekkel találkoznak. Ma már azonban a korszerű technológiáknak és modern alapanyagoknak köszönhetően az építés és a lapostetők szigetelése is színvonalasan kivitelezhető.

A lapostetők kialakításába különösen érdemes belevágni akkor, ha például teraszt vagy magasan kiépített zöld területet szeretnénk használni. Melyek a minőségi módon megépített lapostető előnyei, azon kívül, hogy nyerünk vele egy szép teraszt?

A lapostetők szigetelése minőségi fényvédelemmel, hővédelemmel, illetve mechanikai védelemmel látja el az épületet. Ezen kívül növeli az ingatlan értékét is, a minőségi lapostető megkönnyíti a karbantartást és a lefolyótisztítást.

Keressen minket bizalommal lapostető szigeteléssel, lapostető javítással kapcsolatban, szakértő csapatunk segít, hogy kiélvezhesse otthona minden előnyét!

Lapostető hőszigetelés

A tetőszigetelés állapota, kora miatt felújításra szorul?

A mai energia árak mellett a szigetelés előtt a lapostető hőszigetelés kérdését is fontoljuk meg. Az épületekből a hő a nyílászárókon és a tetőfödémen keresztül távozik el. Ezért javasoljuk – ha a pénzügyi keret engedi – a tetőszigetelés előtt a lapostető hőszigetelés elvégzését is. Ez jelentősen csökkenti a fűtési költségeket (téli szezonban lakásonként akár 2m³/nap), ezenkívül a nyári melegben a komfort érzés is jobb lesz.

Bekerülési ára: 2.700,- Ft/m² –tól 10 cm vtg. lépésálló nikecellel.

Természetesen minden tetőre egyedi árajánlatot adunk az adottságok szerint.

Kérjen díjmentes felmérést, javaslatot, árajánlatot!

Várjuk szíves megkeresésüket.
Tisztelettel:

Fazekas László ép.mérnök
ügyvezető
Mobil: (20)9341490
E-mail: aquaszig@gmail.com

Miért bízza a lapostető hőszigetelést profikra?

A lapostető hőszigetelése első hallásra egyszerű feladatnak tűnik, azonban – jobban belemerülve a témába – szembesülhetünk azzal, hogy korántsem annyira könnyű, ugyanis a megvalósítása rendkívül összetett munkafolyamatokat kíván, amik során számos tényezőt kell figyelembe venni. Ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, és megfelelő kivitelezéssel születhessen meg a lapostető hőszigetelése, mindenképp profi szakemberekre kell bízni a feladatot!

Egy profi szakember tisztában van azzal, hogy a minőségi lapostető hőszigeteléshez megfelelő alapanyagokra és korszerű technikára van szükség, ezért ezek használatával végzi a munkáját, így a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek hosszú távú befektetésre tehetnek szert a szigeteléssel. A lapostető hőszigetelés kivitelezése előtt a szakember pontos terveket készít a munkálatokról, továbbá bemutatja az ügyfélnek a részletes árajánlatot annak érdekében, hogy semmilyen plusz költséggel ne kelljen számolni.

Ha Ön is ilyen szakembert keres a lapostető hőszigetelés kivitelezéséhez, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A tető hőszigetelés minden szempontból jó befektetés!

A tető hőszigetelés minden szempontból jó befektetés! Ahhoz, hogy egy ingatlan betölthesse a szerepét, szerkezetileg tökéletesre kell építeni, vagyis többek között a tető hőszigetelésének is rendben kell lennie. Ha ez nem áll rendelkezésre, mindenképp érdemes beruházni, és a tető hőszigetelése mellett dönteni, ugyanis ez számos előnyt tartogat.

A tető hőszigetelését természetesen elsősorban a komfortérzet megteremtése miatt kell szorgalmazni, amihez hozzátartozik az is, hogy nem idegeskedik az ingatlantulajdonos a magas fogyasztás miatt. Ezt csakis egy megfelelően hőszigetelt tetővel lehet biztosítani, így jelentős összeget is megspórolhat télen-nyáron a fogyasztáson. Érdemes a jövőre is gondolnia, ha a tető hőszigetelését fontolgatja, ugyanis, ha ebből a szempontból is kifogástalan az ingatlan, úgy nagyobb értékkel fog bírni a ház, és vonzóbb is lesz a vevők számára, ezért érdemes erre egy bizonyos összeget ráfordítani, hiszen az ára akár duplán is megtérülhet!

A tető hőszigetelés kivitelezéséért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!