Miért fontos, hogy profik végezzék el a lapostető szigetelését?

Miért fontos, hogy profik végezzék el a lapostető szigetelését?

Többen is kérdezték már ezt tőlünk, és sokáig nem nagyon tudtunk rá mit válaszolni, hiszen evidens: azért, mert egy profi ért hozzá, egy laikus pedig nem. Később azért sikerült megértenünk a motivációt a kérdés mögött, ami nem más, mint a spórolási szándék. Röviden kifejtenénk tehát, hogy miért kell profikra bízni a lapostető szigetelését.

Laikusként bárki azt gondolhatja, hogy elég csak megvenni a szigetelő anyagokat, majd feltenni a tetőre, és már készen is vagyunk. Nos, ez a „feltenni” egy bonyolultabb feladat, hiszen először el kell távolítani a régi szigetelést, majd az újnak megfelelő technológiával rögzíteni a helyén az újat. Ezek után az illesztéseket is tömíteni kell, hiszen enélkül beázna a tető, vagyis az új szigetelésnek még annyi értelme se lenne, mintha fent hagyták volna a régit. A rosszul kivitelezett tetőszigetelés ráadásul magában az épületben is károkat okoz; mindannyian ismerjük a beázás hatásait a falakra.

Ha ez még nem lenne elég, akkor azt is meg kell említeni, hogy a tetőszigetelés kivitelezéséhez szakmai végzettség, tűzgyújtási engedély, valamint tűz- és munkavédelmi oktatás is szükséges, ami nem csak pénz-, de időigényes is.

Összegezve: ha spórolni szeretne, bízza ránk, profikra a tetőszigetelés kivitelezését, és keressen bennünket elérhetőségeinken!