Elkészült az új tetőszigetelés

Most már nincs gondunk vele 10-15 évig, rá sem kell néznünk.
Kérem: ne essen ebbe a hibába!
A mi általunk kivitelezett tetőszigetelésen probléma nem lesz, de rendszeresen ellenőrizni kell:

  • tavasszal: a tél elmúltával nézze meg, hogy a fagy, hó nem károsította-e meg a felépítmények, attikák falazatát, a bádogos szerkezeteken nem keletkeztek repedések.
  • nyáron: minden egyes viharos szél esetén meg kell nézni, hogy a páraszellőző kupakok a helyén vannak-e, nem tört le tégla, vagy egyéb dolog a szerkezetekről, esetleges sérülések keletkezhetnek ebből a lapostető szigetelésen.
    Vizsgálja meg hogy a nagy kánikulai hőségben a bádogos szerkezeteken nem keletkezett-e hullámosodás (nagy a hőtágulásos mozgása, dilatáció hiánya miatt ez sok gondot szokott okozni), egyéb sérülés.
    Özönvízszerű esőzés, viharos szél után szintén ellenőrizze az esetleges felépítményi károkat, nehogy a szigetelést megsértse valami leszakadt, ledőlt tárgy.
  • ősszel: az őszi lombhullást követően a faleveleket, ágakat takarítsák le, a lombkosarakat ki kell venni és megtisztítani. Ez nagyon fontos a tél előtt.
  • télen: Leesik a hó. Ha meghaladja a 20 cm-t a vastagsága, akkor le kell takarítani a tetőszigetelésről, mert a felépítményeknél a szegélyezés felett a tégla szerkezeteket átnedvesíti, melyek beázásokat eredményezhet.

Bármilyen problémát, rendellenességet észlel, szóljon, írjon, hívjon, SEGÍTÜNK!

Összefoglalva: legyünk gondos gazdái az új tetőszigetelésünknek, így biztos, hogy 15 – 20 évig biztos tető lesz a fejünk felett!