Lapostető szigetelés: amit érdemes tudni róla

lapostető szigetelése során a víz- és hőszigetelésen túl a napfénnyel és a mechanikai sérülésekkel szembeni védekezésre is figyelni kell. Mivel ez komoly szakmai felkészültséget és megfelelő gyakorlatot igényel, ezért a magastető szigetelés esetleges házilagos kivitelezésével szemben a lapostetőt csak szakember szigetelheti.

lapostető szigetelés hőszigetelésből és vízszigetelésből tevődik össze – előbbi a hőveszteséget hivatott megakadályozni, utóbbi pedig a víztől védi az épületet. Kétféle módszere ismert: az egyenes és a fordított rétegrendű. Egyenes rétegrendnél a csapadékvíz elleni szigetelés található felül, így a vízszigetelés védi a hőszigetelésre használt anyagot a vízzel szemben. Fordított rétegrend esetén a hőszigetelés van legfelül, ami nedvességálló, és ez alatt található a vízszigetelés.

A fordított rétegrendű lapostető szigetelésnek több előnye is van. A vízálló felső hőszigetelés a könnyen megsérülő, vékony, műanyag fóliából készült vízszigetelést megvédi az esetleges mechanikai sérülésektől. A vízálló hőszigetelés a vízszigetelést a napsugarak káros hatásától, az ultraibolya sugárzástól is védi. Mivel a hőszigetelésre használt anyag alatt a vízszigetelés nehezebben melegszik fel, és ezáltal kisebb lesz a hőingadozása is, ezért lassabban öregszik el, és hosszabb lesz az élettartama.

Bármelyik rétegrendere is essen a választása, ha lapostető szigetelést szeretne készíttetni, felújíttatni, vagy javíttatni, forduljon hozzánk bizalommal! Referenciáink alapján meggyőződhet róla, hogy az általunk elvégzett lapostető szigetelés kiváló minőségű, ráadásul mindezt kedvező áron is kínáljuk ügyfeleinknek. Ne várja meg, míg teljesen tönkremegy a régi szigetelés, mert az komoly, akár helyrehozhatatlan károkat is okozhat az épületben, inkább menjen elébe a problémának, és vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Amennyiben szeretné ránk bízni a lapostető szigetelését, vagy kérdése lenne szolgáltatásainkról, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!