A tetőszigetelés ideje tavasszal jön el!

tetőszigetelés

A lapostetők szigetelése egy idő után elöregszik, de ezt talán mondanunk sem kell, hiszen ez gyakorlatilag mindenre igaz. A felújításuk, illetve a cseréjük ideje tavasszal jön el, amikor már nincs hideg, de a nyári forróság sem állt be, és ez mind a ház lakói, mind a tetőszigeteléssel foglalkozó szakemberek számára is ideális időpont? Hogy miért? Az alábbiakban kifejtjük.

A tél folyamán a tetőszigetelés igen komoly igénybevételnek van kitéve. A fagyok, a gyakori csapadék és a szél kikezdheti az anyagát, és ha már elöregedett tetőszigetelésről van szó, akkor ez gyakorlatilag egyenes út ahhoz, hogy tönkre is menjen, és az esetleges tavaszi-nyári esőzések alkalmával igen komoly problémákat okozzon. Nem csupán a beázásra kell gondolni, hiszen ez gyakorlatilag törvényszerű egy tönkrement tetőszigetelés esetében, de a hőségre is, amit a ház legfelső emeletén élők fokozottan fognak érezni, de a földszintig is lehatolhat, főleg mostanában, amikor nyáron nem ritka a közel 40 °C-os hőség sem.

Éppen ezért érdemes elvégeztetni a felújítását, akár hőszigeteléssel együtt, közvetlenül a tél elmúltával, hiszen ilyenkor még nem kell számolni a hőséggel, csupán az esetleges esőzések miatt kell aggódni. Így, mire beköszönt a nyár, már stabil és korszerű tetőszigetelés lehet a fejünk felett, ami nem csak a vizet tartja távol a falaktól, de a hőséget is. A szakemberek számára is ideális ez az időpont, és talán nem is kell magyaráznunk, hogy miért, de jó tudni, hogy a tetőszigetelés rögzítése hegesztéssel történik, amit a kánikulában roppant nehéz elviselni, tavasszal viszont néha még jól is jön, hiszen nincs olyan meleg, azaz jól tud esni egy kis “fűtés”.

Amennyiben az Ön házának tetőszigetelése is megérett a felújításra, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk sokéves tapasztalattal rendelkezik a lapostetők szigetelésének javítása, illetve komplett felújítása terén, így biztos lehet benne, hogy az általunk elvégzett munka nem csak gyors, de kiváló minőségű is lesz. Ha szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!