Tetőszigetelés akár új építésű házakra is!

Tetőszigetelés

Tetőszigetelés kiváló minőségben, kedvező áron, rövid határidővel – akár felújításról, akár új építésű házról van szó!

A lapostető – néhány hátránya ellenére – nem tud, és nem is akar kimenni a divatból, hiszen a nagyobb épületek esetében ez a leggazdaságosabb és legkönnyebben megvalósítható tetőtípus, de családi házak is készülnek lapostetővel, sőt, napjainkban egyre divatosabb ez a megoldás, hiszen számos előnnyel is rendelkezik. Ezek közül a legfontosabb a költsége, ami egy hagyományos tetőszerkezethez képest lényegesen alacsonyabb, másrészt a hasznosíthatósága: a tetőteraszok és -kertek reneszánszukat élik mostanság. Mindegy azonban, hogy milyen épületről van szó, illetve az is, hogy hasznosítjuk, vagy csak szimplán tetőként funkcionál, tetőszigetelésre mindenképp szükség lesz.

lapostetők szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen ez a legfontosabb védvonal az épület és az időjárás viszontagságai között. Ha a tetőszigetelés – és a falak szigetelése is – megfelelő minőségű, akkor az épület télen melegebb, nyáron hűvösebb, ami az energiaszámlákon is meglátszik majd, ráadásul a beázás is elkerülhető, ami nem csak apróbb bosszúságot képes okozni, hanem igen komoly károkat is: az épület szerkezeti integritása leromolhat, aminek következtében az épület életveszélyessé is válhat.

Ha viszont a tetőszigetelés minden szempontból tökéletes, akkor hosszú évekig gond nélkül teszi a dolgát, ám érdemes évente ellenőrizni, hiszen sérülések bármikor és bármilyen okból keletkezhetnek rajta, amik rontják a hatékonyságát. A tetőszigetelés javítása szerencsére nem megoldhatatlan, és a költsége is alacsony, ám, ha elszaporodnak a sérülések, illetve a javítások, érdemes felújítani az egészet, mert több a hibalehetőség egy elöregedett tetőszigetelésnél, ami gondokat okozhat.

Akár építkezik, akár régi házát szeretné felújítani, fordítson figyelmet a tetőszigetelésre, és kérjen fel szakértőket a kivitelezéséhez! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, tegye fel kérdéseit, és kérjen árajánlatot!