Zöldtető

– extenzív zöldtető:

A tetőszigetelés felett kis rétegvastagságú talajkeverékből, vízmegtartó rétegből, igénytelen szárazság tűrő növényzetből kialakított tető, mely nem szolgál állandó emberi tartózkodásra. A teljes rétegvastagság 20 cm körüli, tömege nem éri el a 150 kg/m² -t. A telepített növények: szárazság tűrő gyepek, alacsony növésű sziklakerti növények és sztyepnövényzet. A telepítési időszakot kivéve általában nem igényel rendszeres gondozást.

– intenzív zöldtető:

A tetőszigetelés felett az extenzív tetőnél vastagabb vegetációs réteget tartalmaz és mint tetőkert teljes értákű hasznosítást tesz lehetővé.
Bármilyen növényzet telepíthető: vegyes növényzet, lombos vagy örökzöld fák, bokrok, cserjék, stb.
Rendszeres gondozást, tápanyag ellátást igényel.
A terület használható ezért a kertépítés elemei is alkalmazhatóak: pergola, árnyékoló, burkolt közlekedők, padok, stb.

Vastagsága 20 – 40 cm között van, tömege 150 kg/m² -nél nagyobb.

Kérjen díjmentes felmérést, javaslatot, árajánlatot!

Várjuk szíves megkeresésüket.
Tisztelettel:

Fazekas László ép.mérnök
ügyvezető
Mobil: (20)9341490
E-mail: aquaszig@gmail.com

Mit kell figyelembe venni egy lapostető szigetelésnél?

Lapostető szigetelésre van szükség, azonban nem tudja, hogy mire kell pontosan figyelni? Ez a tetőszerkezet nagy figyelmet és szakértelmet igényel.

Maga a tartószerkezet egyszerű, hiszen egy szilárd födémet kell építeni. Azonban, ami majd erre kerül az koránt sem ilyen egyszerű, mert sok szempontot kell ennél a tető típusnál figyelembe venni. Egyrészt jó minőségű anyagokból, pontos lejtésviszonyokkal és csomóponti megoldásokkal kell vízhatlanná tenni a fedést, és megbízhatóan védeni az időjárás szélsőséges hőhatásai, valamint a mechanikai sérülések ellen. Emellett a tetőfödémnek egységes egészként kell működnie páratechnikai és hőszigetelési szempontból is. Ez annyit jelent, hogy a lapostető szerkezetében sehol sem képződhet páralecsapódás, amely télen sok problémát okozhat.

Fontos hangsúlyozni a lapostetőknél, hogy nem érdemes otthon házilag nekilátni az elkészítésének, mert ebből a későbbiekben sok probléma is lehet, ilyen gond lehet, ha a tökéletlen fedés miatt folyamatosan beázna az épület.

Forduljon szakemberhez lapostető szigeteléssel kapcsolatban! Lépjen kapcsolatba velünk még ma, és mi segítünk Önnek!