Tetőszigetelés javítás foltszerűen?

tetőszigetelés javítás

A tetőszigetelés javítás lapostetőknél foltszerűen is megoldható, de milyen esetekben lehet alkalmazni ezt a javítási módot? A lapostető legismertebb típusa a panelépület, de társasházak vagy családi házak is készülhetnek lapostetővel. Az ilyen tető képes jól szigetelni és komfort szempontjából sem marad el a hagyományos tetők mögött. A szakszerűen kiépített tető, illetve szigetelés évekig nem jelent megoldandó problémát. Ha a beázás jelei jelentkeznek, akkor viszont már szükség lesz tetőszigetelés javításra vagy ha elkerülhetetlen, akkor felújításra is.

tetőszigetelés javítást foltokkal megoldani nagyon is logikusnak tűnik. Egyszerűen a problémás helyekre egy kis bitumenes szigetelőlemezzel, amit méretre és formára vágtak új réteget rögzítenek. Ennyi és már készen is lenne a tetőszigetelés javítás? Ez valóban járható út, de nem lehet minden esetre ugyanolyan sikeresen alkalmazni.

tetőszigetelés javítás előtt nagyon alaposan fel kell mérnie a szakember gárdának a lapostető állapotát. A gyakorlott szakembereknek tudniuk kell, hogy milyen mértékű  károsodás érte a tetőt és azt is be kell határolniuk, hogy a beázás pontosan honnan indul és milyen kiterjedésű. A javítás csak így lehet sikeres, ugyanis a beázások helye sok esetben csalóka lehet. Az áttörések, hajszál repedések mentén is beszivároghat a víz és eljuthat oda, ahol a foltszerű beázás képződik.

A tetőszigetelés javításhoz minden beázási pontot fel kell térképezni és megjelölni, annak érdekében, hogy a javítást végző csapat pontos képet kapjon a szükséges munkálatok mennyiségéről és jellegéről. A szakmai vélemények többsége az állítja, hogy a foltszerű javítás hosszú távon nem jár sikerrel. Ha mégis emellett döntenek, akkor fontos a beázásos foltok javítása mellett kicserélni az összefolyókat is a siker érdekében.

A szakszerű tetőszigetelés javításhoz keressen minket bizalommal! Ha azt szeretné, hogy a tetőt újra beázás nélkül tudja használni, akkor kérjen egyedi árajánlatot a megadott elérhetőségeink egyikén!