Tetőszigetelés kisokos: mikor, hogyan, miért?

tető szigetelés

A tetőszigetelés – különösen a lapostetők szigetelése – kiemelt fontosságú az épület állagának megóvása és a benne élők komfortérzetének emelése szempontjából.

A tetőszigetelés célja kettős: meg kell óvnia az épületet, illetve biztosítania kell annak komfortját is a víz kizárásával, illetve a hőmérséklet optimális szinten tartásával. Erre egyetlen anyag nem lenne képes, tehát a tetőszigetelés több rétegből áll, amelyek más-más feladatokat látnak el; a hőszigetelő réteg kerül alulra, majd ezt fedik be egy vízzáró réteggel. Lényeges, hogy ugyan ez a sorrend minden egyes épület esetében azonos, ám a felhasznált anyagok és a beépítés módja nagy mértékben eltér a lapostetős, illetve a sátortetős épületeknél.

Mikor kell elvégeztetni a tető szigetelését?

Erre egyszerű és egyben bonyolult is a válasz, hiszen egyrészt már az építkezés során ki kell alakítani a szigetelőrétegeket – ez mondhatni evidens -, ám a későbbiekben sokszor lesz szükség ellenőrzésre, karbantartásra, javításokra, illetve felújításra is. Az ellenőrzéseket legalább évente kétszer, a szükséges javításokat azonnal el kell végezni, ám a felújítás időpontját már jóval nehezebb meghatározni.

Általánosan elmondható, hogy a tulajdonos döntésén és anyagi lehetőségein múlik az időpont kiválasztása, ám érdemes szem előtt tartani, hogy a folyamatos javítgatás csak minimális mértékben növeli meg a tetőszigetelés élettartamát, hosszabb távon azonban inkább anyagi veszteséget okoz, mintsem előnyöket.

A tetőszigetelés felújításának leghatékonyabb módja

Természetesen a tetőszigetelést akár házilag is el lehet végezni, mint szinte mindent, azonban eszköz-, idő- és munkaigényes feladatról van szó, amelynek során könnyű hibázni, ez pedig súlyos károkat okoz. A legjobb megoldás szakértő és tapasztalt cégünkre bízni a feladatot; így nem csak gyors és tökéletes, de költséghatékony is lesz a tető szigetelése!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon bizalommal cégünkhöz, és bízza ránk a tető szigetelését, a régi szigetelés cseréjét, vagy javítását! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, tegye fel kérdéseit, és kérjen árajánlatot!